Viceprimarul Capitalei: Nu putem gândi dirijarea traficului rutier doar cu ajutorul agenților de circulație

Data publicării:
politist trafic bucuresti rutiera - GettyImages - 21 oct 15

 

Foto: Gulliver/GettyImages

„Sper ca administrația publică din România, din toate unitățile administrativ-teritoriale, să fie capabilă să conștientizeze din ce în ce mai mult importanța conceptului de "Smart city", de "Smart solutions". Administrația publică este un beneficiar, iar provocarea vine din mediul privat, a firmelor. Un proiect european de succes și foarte important pentru comunitatea bucureșteană este stația de tratare a apelor uzate de la Glina. Deci, soluțiile nu se găsesc neapărat în interiorul cetății, în interiorul limitelor administrative ale orașului. Bănuiesc că toți am avut probleme cu traficul înainte de a veni în această locație. Nu am putea să gândim soluționarea traficului numai prin dirijarea traficului cu brigada rutieră, fără să ținem cont aproape o jumătate de milion de vehicule intră în oraș și ele nu se opresc undeva. Până la urmă, cuvântul-cheie este integrarea acestor soluții inteligente”, a afirmat Darabonț.

Manageri și specialiști din energie, transport, utilități, urbanism sau finanțe, dar și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale participă, miercuri, la prima ediție a evenimentului „Smart Cities of Romania”, care se va desfășura, în perioada 21-22 octombrie 2015, la Universitatea Politehnica din București.

Conceptul „Orașe inteligente” reprezintă un nou stil de abordare, care oferă creștere durabilă și este creat pentru a încuraja activitățile economice care reduc impactul asupra mediului și îmbunătățesc calitatea vieții locuitorilor.

Printre subiectele de actualitate abordate în cadrul evenimentului sunt: dezvoltarea durabilă și eficiența energetică, securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor, rețelele inteligente (de energie, de comunicații, de apa etc.) și sistemele inteligente de transport.

Citește și: Semafoarele inteligente din București nu mai funcționează de patru luni din cauza unui cablu rupt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri