Victimele de la Colectiv, pomenite de patriarhul Daniel, la finalul slujbei de Sfântul Andrei

Data publicării:
slujba de pomenire a victimelor din colectiv patriarh daniel foto basilica ro

Foto: basilica.ro

Slujba a fost oficiată împreună cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala Patriarhală din București.

Patriarhul i-a pomenit pe rând, pe nume, pe cei decedați la Colectiv, rugându-se pentru odihna lor veșnică, potrivit Agerpres.

De asemenea, patriarhul a pomenit și victimele din atentatele de la Paris și din Mali.

În cuvântul de învățătură rostit la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, patriarhul a spus că ziua de pomenire a acestui sfânt reprezintă sărbătoarea creștinismului românesc, a unității în credință a poporului nostru.

Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, ne cheamă la a mărturisi credința apostolică primită de la el, a-l iubi pe Hristos și Biserica Sa, și a lucra pentru unitate în credință și unitate națională spre slava Preasfintei Treimi și demnitatea poporului român”, a mai spus patriarhul.

Creștinii ortodocși și romano-catolici îl prăznuiesc, luni, pe Sfântul Andrei, Ocrotitorul României, deoarece a propovăduit creștinismul pe acest teritoriu și a botezat primii locuitori pe țărmul apusean al Mării Negre. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri