Victor Ponta a semnat un document prin care Guvernul susţine proiectul echipei Forza Rossa F1

Data publicării:
Victor Ponta Guvernul Romaniei - gov

Foto: prosport.ro

În legătură cu posibilitatea participării în Campionatul Mondial de Formula 1 a unei echipe deţinute de o companie cu acţionari români şi capital românesc, sprijinită în calitate de sponsori de firme româneşti de prim rang, Guvernul României îşi exprimă deplina susţinere a unui asemenea proiect, cu efecte benefice în privinţa notorietăţii României (...) Afirmarea la nivel mondial a capacităţii şi notorietăţii companiilor româneşti reprezintă un obiectiv strategic al Guvernului României şi un element central al politicii statului român. De aceea, iniţiativa accederii unei echipe din România în Formula 1 este şi va fi sprijinită de autorităţile din România”, se arată în scrisoarea, semnată de premierul Victor Ponta, din partea Guvernului României cuprinsă în dosarul depus la FIA.

În decembrie 2013, Federaţia Internaţională de Automobilism a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Formula 1. La 11 aprilie 2014, Federaţia Internaţională de Automobilism anunţa că o candidatură „de înalt standard” a fost primită de forul internaţional, iar echipa Forza Rossa este într-un proces de investigaţii suplimentare.

Echipa română are legătură cu Forza Rossa, unicul importator Ferrari pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Începând cu 2011, compania este şi reprezentant exclusiv al mărcii britanice Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii), prin Forza Rossa Holding.

La 4 iunie 2014, presa internaţională scria că Forza Rossa trebuia să depună la FIA o garanţie bancară în valoare de 20 de milioane de dolari, acesta fiind ultimul obstacol pe care echipa finanţată de oameni de afaceri români îl mai avea de trecut pentru a fi oficial pe grila Campionatului Mondial de Formula 1, în 2015.

Termenul limită pentru ca Forza Rossa să depună garanţia bancară a fost 23 iunie 2014, conform PA Sports, care mai menţiona că echipa română ar fi primit deja un document de la FIA cu acceptul de a debuta în Formula 1, „în următorii doi ani”, însă cu condiţia achitării garanţiei bancare.

Sezonul 2015 al CM de Formula 1 va începe la 15 martie, cu zece echipe, iar Forza Rossa nu se regăseşte printre acestea.

La finalul lunii noiembrie 2014, premierul Victor Ponta a fost fotografiat în Emiratele Arabe Unite împreună cu deputatul Sebastian Ghiță, imagini cu cei doi, într-un club exclusivist, fiind atunci difuzate în presă. Ponta s-a aflat în Emiratele Arabe Unite pentru a asista la cursa de Formula 1 de la Abu Dhabi, ultima etapă a Campionatul Mondial de Formula 1, ediţia 2014. Premierul este pasionat de automobilism şi a fost copilot în Campionatul Naţional de Raliuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri