Victor Ponta: „Am simțit nevoia să iau poziție împotriva unei construcții că dacă suntem români sau ortodocși e o vinovăție”

Data publicării:
ponta cu cosmin

Cred că a fost rea-voință. Cred că toți cetățenii, indiferent de origine etnică, religie, sex trebuie să aibă drepturi egale. Putem avea președinte orice cetățean, ortodox, catolic, fără religie. Dar mi s-a părut și am simțit nevoia să iau poziție ca viitor președinte împotriva unei construcții că dacă suntem români sau ortodocși e o vinovăție. Eu ma mândresc cu asta”, a spus Victor Ponta în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

El a spus că s-a întâlnit cu reprezentanții tuturor cultelor religioase și că le-a oferit tuturor sprijin.

Vreau să fim o societate fără discriminare, dar nu accept o societate în care să fie un defect că faci parte din majoritate”, a adăugat premierul.

În ultimii 9 ani și jumătate – și e un reproș pe care-l fac președintelui și celor din apropierea sa – s-a spus că orice este bun vine din afara României. Avem de câștigat din parteneriatul cu SUA, dar nu suntem o țară barbară care trebuie să fie civilizată de cineva. Cred că relația cu SUA e esențială, dar nu se poate spune că România nu se poate conduce singură”, spune Victor Ponta.

Am simțit nevoia să spun: atenție, egalitate înseamnă chiar egalitate”, a conchis el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri