Victor Ponta, despre gazele de șist: O parte din redevențe ar trebui să rămână la comunitățile locale. Atunci ar avea interes să aibă exploatări

Data publicării:
gaze sist

În primul rând nu știm dacă sunt acolo”, a spus premierul.

El a arătat că mai multe companii au făcut explorări „și nu a fost afectată nicio rețea de apă”.

Toate poveștile acelea că o să se întâmple, că o să explodeze, nu s-a întâmplat nimic. Haideți să vedem dacă avem resurse și, în momentul în care avem această certitudine – oricum ne trebuie o nouă lege – în acel moment, printr-o dezbatere foarte clară, legat de protecția mediului, după care hai să cointeresăm comunitățile locale, o parte din redevențe trebuie să rămână la comunitățile locale, atunci hai să decidem”, a spus premierul.

Victor Ponta, despre gazele de șist: Trebuie respectate standardele de mediu, dar dacă ai o resursă, trebuie sa o foloseşti

Ai posibilitatea să spui că, din 100 de lei redevență, merg 80 la bugetul de stat și 20 la consiliul local. Așa și comunitatea locală are interesul să aibă cât mai multe exploatări”, a adăugat Victor Ponta.

Dar să ne luăm după poveștile că ne otrăvesc fântânile mi se pare o propagandă pe care unii, de bună credință, alții de rea credință au luat-o în brațe și n-au știut niciodată să-mi răspundă care-i soluția? Luăm din Rusia?”, a spus el.

Dacă avem resurse, punem pe masă tot ce se știe despre efectul asupra mediului, de condițiile care trebuie îndeplinite. Viitorul Guvern și viitorul Parlament să ia o decizie”, a mai spus premierul.

Victor Ponta, despre dosarul Microsoft: Mă justific în presă pentru că m-a acuzat presa. DNA nu m-a acuzat de nimic

Victor Ponta a adăugat că și investitorii se pot implica în comunitățile locale.

Sunt investitori care au reparat școala și biserica, unde nu au reparat biserica s-a supărat preotul și a devenit luptător de mediu”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri