Victor Ponta despre Transnistria: Guvernul de la Chişinău trebuie sprijinit

Data publicării:
Victor Ponta Guvernul Romaniei - gov-2

„Reafirm sprijinul Guvernului României pentru Guvernul pro-european de la Chişinău, condus de prim-ministrul Leancă. Cred că România are interesul să sprijine acest guvern şi cred că orice atac împotriva domnului Leancă este un sprijin pentru Voronin şi pentru comunişti”, a spus Victor Ponta, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu premierul Greciei, Antonis Samaras.

El a arătat că există sprijin total inclusiv din partea Greciei, ţară care deţine în prezent preşedinţia UE, pentru ca Moldova şi Georgia, să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană poate în iulie, mai devreme decât era prevăzut, respectiv luna noiembrie, şi a apreciat că, astfel, Moldova ar primi din partea UE un sprijin necesar pentru păstrarea independenţei şi pentru a se apăra în faţa fiecărei agresiuni.

„Trebuie să sprijinim guvernul pro-european, nu să-l atacăm din motive naţionale şi, repet, între Leancă şi domnul Voronin, eu îl aleg pe domnul Leancă”, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Preşedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a trimis o scrisoare preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin, în care solicită examinarea posibilitaţii anexarii Transnistriei la Federaţia Rusă, relateză Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Solicitarea intervine în contextul în care locuitorii din peninsula ucraineană Crimeea s-au pronunţat masiv la referendumul de duminică în favoarea alipirii teritoriului la Rusia, iar Moscova a recunoscut independenţa regiunii, în pofida ameninţărilor şi protestelor din partea comunităţii internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri