Victor Ponta îi răspunde lui Traian Băsescu: „Deciziile se iau pe baza unei analize, nu la nervi, la tulburare”

Data publicării:
victor ponta gov ro

„Am urmarit puțin declarațiile domnului președinte. Domnia sa era foarte agitat, tulburat. S-a certat cu magistrații de la CSM - cred că e cel mai grav act din partea unui oficial român în ultimii 20 de ani-, după aceea s-a certat cu pensionarii, cu jurnaliștii și ne-a spus câți bani trebuie să dăm pe o operă de artă pe care în acest moment o negociem. (...) S-a mai răfuit și cu muncitorii de la Lukoil”, a spus Victor Ponta.

„Acest gen de declarații făcute pripit, intempestiv și oarecum la nervi sau la tulburare nu sunt benefice niciunuia din domeniile vizate, fie că e vorba de justiție, activitate guvernamentală, energie”, a adăugat el.

Victor Ponta a spus că toate companiile trebuie să respecte legea, iar toți cei care fac evaziune fiscală trebuie să plătească.

„Vom lua toate deciziile pentru a salva locurile de muncă și pentru a avea încasările legale la buget. Asemenea lucruri se discută serios, deciziile se iau pe baza unei analize, nu la nervi, la tulburare, nu în scop politic”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă Guvernul ar putea prelua rafinăria Petrotel, Victor Ponta a răspuns: „Avem analize făcute cu toate instituțiile statului care privesc securitatea energetică a României și salvarea locutilor de muncă. În acest context, declarațiile făcute la tulburare nu ne ajuta cu nimic. Din cunoștințele mele, din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene singura care a trecut la naționalizări este Ungaria, iar domnul Băsescu s-a văzut cu Viktor Orban recent. România va lua toate măsurile pentru a-și asigura securitatea energetică și interesele sale strategice”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri