Victor Ponta nu demisionează. PSD îi menține sprijinul politic

Data publicării:
Victor Ponta declaratii gov-4.ro septembrie 2015

FOTO: psd.ro

ACTUALIZARE 13:30  Comitetul Executiv a votat pentru respingerea moțiunii de cenzură și susținerea în continuare a guvernului, a anunțat Liviu Dragnea la încheierea ședinței. Nu s-a discutat despre condiții de susținere sau nesusținere a lui Victor Ponta, s-a discutat pur și simplu despre moțiunea de cenzură, a ținut să precizeze Liviu Dragnea. S-a luat o decizie politică importantă, aceea de a susține guvernarea.

ACTUALIZARE 13.21 Victor Ponta a spus că nu demisionează, în condițiile în care Comitetul Executiv al PSD a decis să-l sprijine în continuare în funcția de premier.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE și președinte al Senatului, a declarat că nu discută cu opoziția un eventual sprijin pentru moțiunea de cenzură a liberalilor, afirmând că aceasta ar însemna să-și trădeze aliații din coaliția de guvernare.

Ca preşedinte al ALDE, am o obligație de solidaritate cu partenerii de coaliție. O astfel de discuţie mi se pare neavenită. Ce să discut cu opoziția? Să trădez?”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Este o luare de poziție mult mai nuanțată decât cea de ieri, când șeful Senatului vorbea de „acuzații grave” și „criză politică”.

„Este o acuzație foarte gravă. În cazurile curente nu este atât de grav ca atunci când vorbim de premierul unei ţări. Probabil vom intra într-o criză politică. E nevoie ca actuala coaliție de guvernare să se reunească și să vorbească despre această problemă”.


Victor Ponta, în umbra lui Liviu Dragnea

Înainte de începerea reuniunii, preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, a spus clar că social-democraţii nu vor să renunţe la guvernare. Nicio declaraţie nu a venit de la Victor Ponta. La toate întrebările jurnaliştilor, răspunsurile au venit de la Liviu Dragnea. Altă dată în centrul atenţie, Victor Ponta s-a strecurat acum pe lângă jurnalişti, aşa cum vedem în imaginile surprinse de camere. Premierul a intrat în sala unde are loc şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

ACTUALIZARE 11.15 Liviu Dragnea dă asigurări, înainte de a începe ședința Comitetului Executiv al partidului, că toți membrii PSD vor ca partidul să rămână la guvernare. Despre sprijinul politic pe care partidul i-l mai acordă premierului Victor Ponta președintele interimar al PSD a rămas evaziv și a spus că va anunța deciziile luate după încheierea ședinței CEx. A precizat însă că nu există un scenariu - și nici nu-l crede posibil - potrivit căruia sprijinul lui Victor Ponta să fie retras cu o condiție: președintele să nominalizeze un premier tot de la PSD.


Urmează o zi grea pentru premierul Victor Ponta. La Curtea Supremă are loc primul termen în dosarul Turceni-Rovinari, în care este acuzat de fals, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era avocat şi a colaborat cu cabinetul de avocatură al lui Dan Şova.

Procesul lui Victor Ponta începe luni

Tot astăzi, PNL urmează să depună în Parlament o nouă moţiune de cenzură, a patra la adresa Guvernului Ponta.

A.Gorghiu, despre moțiunea de cenzură: Nu cred că Gabriel Oprea și Liviu Dragnea vor să meargă cu acest bolnav Ponta în continuare

Va avea loc şi o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD în care se va decide susţinerea pe care partidul i-o va acorda în continuare premierului. Preşedintele interimar al PSD susţine că nu a discutat acest subiect cu ceillaţi lideri ai partidului, dar că, personal, îl susţine pe Victor Ponta.

Citiți și: Liderii PSD, convocați de Liviu Dragnea la sediul partidului pentru a discuta despre sprijinul acordat lui Victor Ponta

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri