Victoria Nuland: Corupţia ţine de securitatea naţională. E nevoie de progrese reale, asta s-a votat

Data publicării:
nuland 4 us embassy

Acum vorbim despre combaterea corupţiei nu numai ca despre o chestiune ce ţine de consolidarea democraţiei într-o ţară, dar şi ca despre o chestiune de securitate naţională, deoarece corupţia oferă pârghii pentru pătrunderea unor influenţe străine răuvoitoare în ţara voastră”, a spus Victoria Nuland.

Oficialul american vede progresele făcute de România în ceea ce priveşte întărirea statului de drept.

„Acuzarea înalţilor oficiali, renunţarea la legea amnistiei din "Marţea Neagră" şi la lipsa impunităţii politicienilor, buna armonie dintre facţiunile parlamentare în ceea ce priveşte acordul pentru sprijinirea ajungerii la 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare. Sunt încurajată de îmbunătăţirea culturii politice, sunt încurajată de consensul larg privind sprijinirea statului de drept, dar este încă mult de făcut”, a mai spus oficialul american într-un interviu pentru Mediafax.

Politicienii care au participat la întâlnirea cu Victoria Nuland spun că subsecretarul de stat american a vorbit despre importanţa adoptării legii „Big Brother” şi a celei care prevede ca toate cartelele preplătite să fie vândute în baza datelor din cartea de identitate.

Victoria Nuland le-a transmis parlamentarilor, dar şi premierului Victor Ponta că este necesară adoptarea unui Cod Electoral, dar şi reformarea clasei politice. Oficialul american a lăudat însă progresele făcute de România în domeniul Justiţiei.

La precedenta vizită a Victoriei Nuland în România, oficialul american a recomandat autorităţilor de la București să întărească lupta împotriva corupţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri