VIDEO | Autocar MAI, tragedie evitată în ultima secundă. Reacția poliției

Data actualizării: Data publicării:
mai

Imagini incredibile surprinse marți dimineaţă pe bulevardul Averescu, pe linia tramvaiului 41. Şoferul unui autocar al Ministerului de Interne este filmat când merge pe contrasens, pe linia de tramvai şi evită la limită un impact frontal cu un alt tramvai care venea din sens opus. Câţiva centimetri au lipsit să se producă o tragedie de proporţii.

ACTUALIZARE 13:55 - Într-un răspuns pentru Digi24, Poliția Capitalei precizează că autocarul aparține structurii centrale a Jandarmeriei Române. „În acest moment se fac verificări pentru identificarea conducătorului auto. Se vor lua măsuri legale”, spune reprezentantul Poliției Capitalei.


Știrea inițială

Angajatul MAI a fost aproape de a produce o tragedie, având în vedere că autocarul rula cu o viteză mult prea mare pentru condițiile de trafic din zona respectivă. Se pare că pentru șoferul de la Interne, regulile de circulație nu sunt aceleași cu ale celorlalți participanți din trafic.

Digi24 l-a contactat telefonic pe liderul sindicatului polițiștilor care a spus să ar putea fi vorba despre un concurs de contravenții și, în plus, trebuie declanșată o anchetă internă în MAI.

Dumitru Coarnă, lider SNPPC: „Dacă lucrurile stau așa, probabil că sunt niște contravenții săvârșite în concurs. Sigur că cei în drept trebuie să analizeze aceste imagini și să constate dacă acel conducător auto a săvârșit sau nu contravenții. Dacă a greșit, trebuie să plătească. Vorbim de contravenții la Ordonanța de Ugență 195, privind circulația pe drumurile publice. Mie mi-e greu să mă pronunț, nu am văzut imaginile, vă cred pe dumneavoastră și v-am văzut că sunteți cât de cât obiectivă și nu încercați să transmiteți alte imagini. Trebuie verificat autocarul, MAI-ul are trei, patru structuri – jandarmi, poliție, poliție de frontieră. Trebuie verificat cui îi aparține acest autocar. Poate fi identificat ușor conducătorul auto și instituția va trebui să declanșeze o procedură internă a acestui aspect. Eu așa aș proceda dacă aș fi ministru de Interne”.

Citiți și:

Curse pe linia de tramvai. Cine este șoferul autocarului MAI
Autocar MAI, pericol public. Un specialist explică ce dezastru putea provoca jandarmul de la volan

Dacă şi dumneavoastră aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire puteţi lua legătura cu noi pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteti contacta şi pe WhatsApp unde aşteptăm fotografiile şi filmările dvs la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri