VIDEO. Celulă de criză la Ministerul Sănătăţii după explozia din Valea Cascadelor. 12 oameni au fost răniţi

Data publicării:
smurd masina 1


ACTUALIZARE 18.32: Răniţii au fost internaţi la Spitalul de Arsuri, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar. Un barbat de 72 de ani a fost intubat şi respiră acum cu ajutorul aparatelor. Alţi doi dintre pacienţii în stare gravă vor fi trataţi în unitatea pentru Arşi Grav de la Floreasca, cea care a fost inaugurată de mai multe ori. Unul dintre răniţi, un bărbat de 52 de ani a fost operat.

„Cel mai grav are arsuri al nivel de membre și de torace, iar ceilalți prezintă arsuri al nivelul membrelelor superioare și inferioare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriță.

ACTUALIZARE 15.27. În urma incendiului, 12 persoane au fost rănite, nouă fiind internate în spital. Unul dintre răniţi are răni pe aproximativ 50% din corp.

La nivelul Ministerului Sănătăţii se va reuni Celula de criză. Vor fi chemaţi medicii de la Spitalul Floreasca, specializaţi în Franţa.

A fost chemat, în urma exploziei, personalul care a fost la modulele de training din Franța, mă refer la trei plasticieni, doi anesteziști și mai multe asistente.Toate rezervele sunt funcţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

ACTUALIZARE 14.00. Numărul răniţilor a ajuns la nouă.

Trei dintre victime sunt internate în trei spitale din Bucureşti.  Unul dintre răniţi este intubat.


Explozia a fost urmată de un incendiu, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje SMURD. Şapte oameni au fost răniţi, trei fiind în stare gravă. Martorii spun că au auzit două explozii.

„Prima dată am auzit o explozie şi pe urmă am văzut arzând acolo care în câteva minute a ars şi pe urmă a mai fost o explozie. Şi apoi au venit doi băieţi cu nişte extinctoare”, a declarat un martor.

„La masă acolo unde se făceau micii e un arzător cu furtunul, a sărit furtunul de la arzător, că s-a întâmplat. Si prin ardere deci încins acolo s-a format explozie”, a spus un alt martor.

În câteva minute au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi Poliţie.

Din primele informaţii se pare că evenimentul ar fi fost cauzat de o instalaţie improvizată la un grătar pentru mici şi de la o butelie de gaz.

 „În spatele rulotei s-a produs un incendiu la conductoare electrice şi alte materiale combustibile şi el a cuprins aceste patru butelii. Dintre care una a explodat”, a spus purtătorul de cuvânt ISU, Daniel Vasile.

Depozitul se află în interiorul unui târg de vechituri, din zona Valea Cascadelor. Sute de oameni erau acolo.

Pompierii şi poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cauza incendiului. Autorităţile din Sectorul 6 iau acum în calcul desfiinţarea târgului de vechituri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri