VIDEO. Constanţa şi Mamaia, sub ape, în urma unei ploi torenţiale

Data publicării:
MasiniApa

Cele mai afectate sunt staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Eforie Sud, dar şi oraşul Ovidiu. În mai puţin de o oră, liniile telefonice ale dispeceratului Regiei Judeţene de Apă din Constanţa s-au înroşit. Oamenii au sunat disperaţi pentru a cere ajutor autorităţilor, după ce casele lor au fost inundate.

Principalele bulevarde din Constanţa au fost blocate mai mult timp, din cauza acumulărilor foarte mari de ape. Şi subsolul Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa a fost inundat, precum şi cel al Casei Căsătoriilor, iar la intrarea în Portul Constanţa mai multe maşini au fost la un pas de a fi înghiţite de ape.

Pe unele străzi, apa a avut mai bine de jumătate de metru, iar maşinile au plutit prin parcări. Cel mai rău a fost în zona din apropierea Delfinariului. Poliţiştii au decis să blocheze accesul autoturismelor şi au lăsat să treacă doar autobuzele.

În Mamaia, clienţii unuia dintre cele mai aglomerate restaurate au fost la un pas să fie striviţi de acoperişul localului care s-a prăbuşit sub greutatea apei.

Oamenii care erau în cafenea au fost inspiraţi să părească locaţia auzind trosniturile tavanului. Vă daţi seama dacă era o seară cu muzică tare nu prea se auzea”, spune Teodor Neagu, proprietarul clubului.

„Abia terminasem toată investiţia. Nu vreau să dau sume. E foarte mare paguba, mi-a distrus toată locaţia”, spune proprietarul.

În urma ploii torenţiale, au fost înregistrate aproape 100 de reclamaţii la dispeceratul societăţii de apă. Autorităţile au scos pe străzi zeci de echipe de intervenţie pentru a reuşi să evacueze toată apa adunată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri