VIDEO. Dispută între Traian Băsescu și Laura Codruța Kovesi pe tema dosarelor Mineriadelor și Revoluției

Data publicării:
basescu discurs fb

Clipul postat pe pagina președintelui începe cu un fragment dintr-un interviu acordat de Ion Iliescu postului public de televiziune în 2005, în care spunea că revoluționarii „s-au împușcat între ei”.

Clipul continuă cu un fragment dintr-o discuție de la Cotroceni dintre fostul președinte și Laura Codruța Kovesi, în care acesta îi cere socoteală procurorului general de atunci în legătură cu dosarele Mineriadelor și Revoluției.

Traian Băsescu îi cere Laurei Codruței Kovesi „o speranță” că dosarele vor fi soluționate. Aceasta îi răspunde că se va lucra cu celeritate la aceste dosare.

Dar nu pot să vă promit o soluție și nici să îndrept ce timp de 18 ani nu s-a făcut. Vom avea o soluție cât de repede se poate”, a spus ea.

Nu mă confundați cu un ziarist căruia îi faceți o declarație! Vorbiți cu șeful statului, care vă spune așa: au murit 1.600 de oameni la Revoluție, iar voi închideți dosarul (...) Au murit oameni la mineriada din 13-15 (iunie, n. r.). Ce vreți să-mi spuneți, că vă impun o soluție? Vă impune realitatea să spuneți dacă s-au împușcat singuri oamenii ăia sau au fost împușcați”, a fost răspunsul lui Traian Băsescu, vizibil supărat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri