VIDEO EXCLUSIV. Digi24 a filmat, din elicopter, zonele afectate de inundații

Data publicării:
inundatii desus

Prima zonă pe care reporterii Digi24 au survolat-o a fost oraşul Novaci, din judeţul Gorj. Din elicopter, pământul pare împărţi în fâşii de urmele lăsate de trecerea şuvoaielor. Viitura de pe Gilort a ajuns la 6 metri înalţime şi măturat aproape totuil în urmă. Zeci de hectare care până acum două zile erau pline cu cereale, iar oamenii aşteptau recolta, sunt acum un imens bazin plin cu noroi.

Râurile care au ieşit din matcă au distrus ce au găsit în cale. Copacii au fost puşi la pământ, iar drumurile distruse ca nişte beţe de chibitruri. Odată cu ei, apele au cărat maşini, resturi de acoperişuri sau poduri sfărâmate.

A doua localitate survolată este Vaideeni, din Vâlcea. Relieful e schimbat, drumurile şi pădurile s-au transformat în văi. Curţile oamenilor sunt distruse, casele abia se mai văd, iar grădinile par să nu fi existat niciodată.

Furia apelor a adus mulţi dintre copaci direct pe acoperişurile caselor. Rar se mai vede câte un om care încearcă să strângă ce mai poate din calea apelor.

Sunt porţiuni întregi unde în picoare au mai rămas doar câteva case.

Bilanţul viiturilor care au lovit sud-vestul României este devastator. O persoană şi-a pierdut viaţa și alte patru sunt date dispărute după ce au fost luate de ape, iar sute de oameni au privit neputincioşi cum în câteva minute au pierdut totul.

3.000 de militari sunt pregătiţi să intervină iar veştile care vin de la meteorlogi nu sunt deloc bune. Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, anunţă că va continua să plouă abundent.

Iar premierul Victor Ponta promite că Guvernul va da bani autorităţilor locale din zonele inundate.Este vorba de câte 12 milioane de lei pentru judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş. Premierul le-a cerut autorităţilor locale să fie în alert şi a avertizat că urmează o noapte dificilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri