VIDEO. Filmul tragediei din Clubul Colectiv

Data publicării:
col

Ora 22: 32. Este ora fatidică la care cei 500 de tineri care petreceau în clubul Colectiv din Capitală au văzut ce înseamnă infernul. Artificiile lansate în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity au aprins buretele care înconjura unul dintre stâlpi. Martorii spun că în câteva secunde şi tavanul a luat foc. Incendiul s-a extins rapid la stâlpii clubului, care erau izolaţi fonic cu un material inflamabil. Focul a cuprins întregul plafon. Un fum înecăcios a inundat încăperea. Ce a urmat poate fi cu greu descris în cuvinte.

Cu trupurile arse, înconjuraţi de fum negru, oamenii s-au îmbulzit spre singura ieşire din club. Primii care au ajuns în faţa clubului, să acorde primul ajutor, au fost vecinii care au auzit strigătele disperate.

11 minute mai târziu a ajuns şi prima ambulanţă. În scurt timp, locul tragediei era un adevărat furnicar. Oameni cu hainele şI pielea arsă, întinşi pe jos, medici care alergau cu perfuzii în mână, ambulanţe care venea şI plecau şi poliţişti care delimitau zona. 11 maşini de pomieri şi peste 60 de ambulanţe au fost trimise pe la faţa locului.

În acelaşi timp, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, anunţa primele statistici negre: 17 morţi şI peste 80 de răniţi care au fost duşi la 12 spitalele din Bucureşti şi Ilfov. Disperate să afle cât mai multe, rudele celor care erau în club au luat la pas fiecare unitate de urgenţă.

În scurt timp, toate spitalele erau supraaglomerate, iar medicii au venit de acasă să ofere ajutor.

Citiți și: 

Declarația martorului care spune că a fost primul care a anunțat Departamentul de Urgență
Incendiu în clubul Colectiv din Capitală. 27 de persoane au murit, 162 au fost rănite. Declaraţii cutremurătoare de la faţa locului. Cod roşu în spitalele din Bucureşti 
VIDEO. Declaraţii cutremurătoare ale martorilor la incendiul din clubul Colectiv: "Cine a fost mai tare trăieşte"
Incendiul din clubul Colectiv | Presa străină: Tragedia "a lăsat România uluită"
Martor la incendiul din clubul Colectiv, pentru Digi24: "Când a ajuns la tavan, focul s-a extins în 3 - 5 secunde, parcă era benzină"
Ce spun reprezentanţii firmei care au organizat show-ul pirotehnic din clubul Colectiv
VIDEO. Mobilizare fără precedent la Centrul de transfuzii din Bucureşti
Klaus Iohannis, la Spitalul Floreasca: Sunt cutremurat şi revoltat. Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale
I. Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie de la Floreasca: "Este ca la război, se operează simultan în mai multe săli"
EXCLUSIV. Mărturie șocantă a firmei care a făcut antifonarea în clubul Colectiv
Dr. Monica Pop: „Am sperat că n-o să mai văd niciodată tragedia pe care am văzut-o la cutremurul din 77. Uite că se repetă”

Prevederi legale pentru spaţii în care au loc evenimente cu sute de persoane

GRAFICĂ Digi24. Momentul izbucnirii focului în club Colectiv

În Colectiv şi-a pierdut viaţa şi mama a cinci copii, angajată a clubului. Venise la muncă în locul unei colege

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri