VIDEO. Florin Piersic, Stela Popescu şi Cargo, decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis

Data publicării:
klaus iohannis - presidency

A fost o ceremonie destinsă. Florin Piersic nu s-a dezmințit - a încălcat consemnul de protocol și a vorbit mai mult decât era stabilit. Iată imaginile:

În semn de apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice, Florin Piersic a primit cea mai înaltă distincţie. Actorul a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în rang de Ofiţer. Stela Popescu a primit şi ea aceeaşi distincţie, însă în rang de Cavaler.

La Palatul Cotroceni a fost prezentă şi trupa Cargo. Fiecare membru al formaţiei a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler. 

iohannis decorati toti
iohannis decorati toti

Decoraţia cea mai înaltă o va primi Florin Piersic, anume Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofiţer, ”în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, înţelegerea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale şi cinematografice şi a tinerelor talente”, scrie news.ro. Decretul de decorare a fost semnat pe 26 ianuarie 2016, când actorul a împlinit 80 de ani.

Actriţa Stela Popescu a fost decorată tot cu Ordinul ”Steaua României”, dar în rang de Cavaler, ”pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generaţii de spectatori”, decretul fiind semnat pe 21 decembrie 2015.

Componenţii formaţiei Cargo au fost decoraţi printr-un decret din 1 decembrie 2015, cu Ordinul ”Pentru Meritul Cultural”, în rang de Cavaler, ”cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri