VIDEO. Incendiu puternic la groapa de gunoi a Clujului

Data actualizării: Data publicării:
incendiu pata rat

Un puternic incendiu a izbucnit miercuri seară la groapa de gunoi a Clujului, de la Pata Rât, pompierii intervenind cu 8 autospeciale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform ISU Cluj, pentru stingerea incendiului intervin 32 de militari cu 8 autospeciale/utilaje, precum şi o autocisternă şi 2 utilaje RADP

Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu a cerut luni la Cluj demiterea şefului Gărzii de Mediu Marius Triţă, afirmând că deşi depozitul de la Pata Rât şi-a sistat activitatea din 2010, încă nu a fost închis.

Anul trecut, în 28 august, la Pata Rât s-a produs un puternic incendiu pompierii reuşind să îl stingă după o intevenţie de 19 ore. Atunci au ars deşeuri menajere de pe o suprafaţă de peste 1.500 de metri pătraţi, reprezentând aproape un sfert din rampa de gunoi.

Rampa temporară de gunoi de la Pata Rât are o suprafaţa totală de 5.000 de metri pătraţi, iar pe ea se află 13 tone de deşeuri menajere, strânse din 25 de comune.

La acel moment, Poliţia a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. La acel moment, Dorin Mureşan, administratorul rampei de gunoi, a explicat că deşeurile nu sunt toxice, dar că are suspiciunea că focul a fost pus intenţionat, în condiţiile în care interzisese recent accesul persoanelor neautorizate în acest loc, mulţi localnici venind să caute prin deşeuri.

În luna mai 2016, un alt incendiu a izbucnit în zona Pata Rât, pompierii intervenind mai bine de 36 ore pentru lichidarea focului, fără să fie înregistrate victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri