VIDEO Incident într-o parcare. Patronul unei firme a intrat cu maşina într-un grup de oameni

Data publicării:
protestparcare

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se vede cum o maşină care merge cu viteză intră într-un grup de zeci de oameni care o iau la fugă. Şoferul este patronul parcării private, nemulţumit că mai mulţi locuitori din zonă se strânseseră să-l susţină pe un bărbat baricadat în propria maşină.

Totul a pornit cu câteva ore înainte, când un şofer a parcat pentru câteva minute. Bărbatul spune că nu văzuse semnul de parcare privată, iar la intrare nu era nicio barieră. Când s-a întors la maşină, roţile erau deja blocate, iar angajaţii i-au spus că trebuie să plătească 500 de lei pentru a putea pleca. În semn de protest, omul s-a blocat în maşină. Angajaţi parcării private au chemat o platformă care a luat maşina pe sus, cu tot cu şofer.

Horia Baltea şoferul sechestrat: „Era pustie parcarea. Nu mi-am dat seama că e parcare privată. Am văzut că acolo este, dar aici nu mi-am dat seama. Din acest unghi nu vezi pe pancarta aia. M-au ameninţat că o să îmi ridice maşina şi că o să plătesc nu ştiu cât”.

Oamenii care locuiesc în zonă i-au adus protestatarului benzină pentru a avea încălzire şi o plapumă. Poliţia nu a putut interveni fiind vorba despre o parcare privată. Autorităţile locale spun că au încercat şi în trecut să interzică ridicarea autoturismelor din parcări private, dar Curtea de Apel Timişoara a oprit demersul.

Alfred Simonis, consilier local: „Au nişte panouri pe care au scris ei că este interzisă parcarea aici. Panourile nu sunt autorizate de primărie, deci nici măcar asta nu este legal”.

La câteva ore după ce a intrat cu maşina în grupul de oameni, patronul firmei s-a predat la poliţie. El a fost reţinut pentru 24 de ore pentru lovire şi alte violenţe, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Trei dintre cei pe care i-a lovit au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar opt au depus deja plângeri penale împotriva lui.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri