VIDEO | Lucrările de la Pasajul Piața Sudului filmate din dronă

Data publicării:
pasaj piata sudului 31 martie

Imagini dronă: Dan Grigorescu

La exact 20 de luni de la începerea lucrărilor, pasajul subteran de la Piaţa Sudului din Bucureşti e gata în proporţie de 53 la sută.

Tunelul pasajului de la Piaţa Sudului se opreşte în acest moment undeva la jumătatea intersecţiei. Peste numai trei săptămâni, însă, muncitorii vor muta utilajele pe Calea Văcăreşti pentru a putea săpa şi din partea cealaltă.

După 19 aprilie, dacă nu apare nicio problemă care să ne încurce, şi sper că nu, vom intra pe partea ultimă, de finalizare a pasajului, care înseamnă încă 30 la sută din placă, din tunel şi rampa de intrare în Văcăreşti”, spune Grigorie Verenciuc, director de proiect.

Constructorul mai are exact trei luni la dispoziţie să predea la cheie pasajul, astfel încât primăria să beneficieze de finanţarea din fonduri europene.

Primar general interimar: Încă o dată, întrebarea este: până în 30 iunie se închide, nu, lucrarea?

Director: (oftează) Da... Încă o dată... să nu mai apară acele condiţionări încă o dată, să vină proiectele la timp, să nu mai apară alte probleme.

O să îmi mut şi biroul aici. O oră pe zi voi fi pe şantier. Mi se va aduce containerul şi voi avea aici un loc unde să stau şi să supraveghez lucrările”, spune Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei.

Întârzierile de până acum au fost puse pe seama unor cabluri şi conducte descoperite doar în timpul săpăturilor. Explicaţie pe care Uniunea Europeană nu a acceptat-o, aşa că a sistat plăţile.

Primăria a pierdut deja aproape 90 de milioane de lei pentru că pasajul de la Piaţa Sudului nu a fost gata până pe 31 decembrie 2015. Dacă lucrările nu se vor încheia nici măcar pe 30 iunie, anul acesta, atunci va mai pierde încă 40 de milioane de lei.

Pasajul va fi realizat pe direcţia Calea Văcăreşti-strada Niţu Vasile. Va avea o lungime de 356 metri şi două rampe de acces: una comună pe strada Niţu Vasile şi două separate pe Calea Văcăreşti. După inaugurare, şoferii ar trebui să străbată zona în doar câteva minute, faţă de jumătate de oră în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri