VIDEO. Militarii, poliţiştii, jandarmii și pompierii au defilat în marile orașe

Data publicării:
parada-tara

La Cluj-Napoca, 600 de militari, jandarmi, agenti de poliție și pompieri au defilat în centrul orașului, pe traseul Bulevardul Eroilor - Piața Avram Iancu. La paradă au participat și 40 de vehicule de luptă și intervenție.

La Iaşi, peste 360 de militari au defilat prin centrul orașului. Au fost scoase în stradă tancuri şi autospeciale de intervenție, dar şi câini de luptă.

La Craiova, 500 de militari au avut de înfruntat ploaia îngheţată.

Paradă impresionantă și la Sibiu, unde 1.500 de militari, mai mulți chiar decât la Alba Iulia, au defilat pe un bulevard central din oraș. În pofida vremii extrem de reci, aproape 3.000 de sibieni au asistat la defilarea forțelor militare.

O apariție aparte în timpul paradei a fost fetița de numai patru ani a unuia dintre jandarmii sibieni, costumată în echipamentul Jandarmeriei Române.

Peste 3000 de oameni au participat şi la manifestarile din faţa Primăriei din Brăila. Militari, cercetași și jandarmi au defilat și au făcut mai multe exerciții demonstrative.

Mai puțin lipsită de fast a fost Ziua Naţională la Râmnicu Vâlcea. 50 de soldaţi au defilat în faţa a 200 de oameni, iar după depunerea coroanelor la monumentul independenţei, toată lumea a plecat acasă.În marile oraşe au avut loc parade impresionante, chiar dacă vremea nu a fost deloc una prielnică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri