VIDEO. O grupare de hoţi din Braşov, surprinsă de camerele de supraveghere

Data publicării:
HotiVidea

Prima grijă a hoţilor era să nu fie filmaţi în acţiune, astfel că unul dintre ei modifica poziţia camerelor de supraveghere din exteriorul magazinelor. Nu uitau nici de sistemul de alarmă, pe care îl distrugeau. Apoi, îşi croiau drum spre pradă cu ajutorul răngilor şi topoarelor, pe care le foloseau pentru a sparge lacătul sau chiar uşa magazinului.

Într-un dintre magazinele prădate, hoţii sau fost filmaţi de camerele de supraveghere din interior. Imaginile arată cum unul dintre bărbaţi intră în magazin şi începe o misiune contracronometru. Acesta pune în sacul ţinut de unul dintre partener tot ce găseşte după tejghea. Gruparea dispărea apoi în noapte, cu ajutorul unei maşini care îi aştepta. Aceste imagini i-au ajutat anchetatori să-i identifice pe spărgători, care au fost surprinşi în flagrant, chiar în timp ce încercau să dea o nouă lovitură. Nu s-au lăsat însă prinşi decât după ce poliţiştii i-au blocat în trafic.

A fost o urmărire, spunem noi, bine coordonată. Într-adevăr, la un moment dat, pentru a-şi asigura scăparea, cei patru protagonişti ai infracțiunii au aruncat din autoturismul cu care circulau obiectele contondente, obiectele corp-delict, inclusiv rastelul de țigări”, explică Ion Necşulescu, purtătorul de cuvânt al IJP Braşov.

Toţi cei patru hoţi au fost arestaţi pentru 30 de zile şi riscă până la şapte ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri