VIDEO. Pompierii scot apa, sinistraţii privesc

Data publicării:
merisani

Localnicii din Merişani spun că pârâul care trece prin localitate este mai tot timpul secat. Acum, apele s-au revărsat şi au făcut prăpăd.

„Nu am mai rămas cu nimic. O jumătate de metru mi-a intrat în casă şi nu mai am pe unde să intru, am pierdut cheia de unde o pusesem, a luat-o apa cu totul. Vasele, lucrurile, pe gârlă s-au dus”, spune o săteancă.

„Am avut porţiuni pe drumul naţional apa a fost de 1 metru, în sate a fost chiar şi de doi metri. Jumătate de comună este devastată”, afirmă Marius Luigi Ionescu, primarul comunei Merişani.

Apele au lovit şi una dintre cele mai impunătoare construcţii din Merişani. În faţa vilei, o maşină de teren abia se mai observă. Doar pompierii au încercat să scoată apa din curte, în timp ce proprietarii i-au urmărit cu mare atenţie şi cam atât.

Păi ce să-i mai ajut acum? Nu mai pot să îi mai ajut acum. Dacă e nevoie să ne băgăm toţi, ne ajutăm”, spune un tânăr.

„I-am ajutat dacă era nevoie, cu apă, cu o găleată de apă, cu lopată, cu ce am avut şi noi. Ce ne-a cerut”, susține o femeie.

Aproape 400 de case din judeţul Argeş au fost afectate de inundaţii şi 470 de oameni au fost evacuaţi. Alte 172 de persoane au fost salvate din calea apelor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri