VIDEO. Poştăriţă, atacată de câinele de luptă al unei familii unde urma să dea bani

Data publicării:
ambulanta bun

În Beiuş, judeţul Bihor, o angajată a Poştei a fost atacată de un câine de luptă, în faţa unei case. Incidentul şocant a fost surprins de o cameră de supraveghere. 

VIDEO- Imagini cu impact emoţional

Proprietarul a deschis poarta fără să se asigure că animalul este legat, iar acesta a sărit pe femeia de 59 de ani şi a trântit-o la pământ. Nici măcar stăpânul n-a reuşit să-l oprească. În ajutorul femeii au sărit şi vecinii. Când a scăpat din colţii câinelui, femeia a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale. Proprietarul câinelui agresiv riscă închisoarea.

Poştăriţa a bătut la poartă pentru a-i da pensia mamei proprietarului câinelui. Omul a deschis, fără să mai lege animalul.

Victimă: „M-a muşcat de cap, asta am simţit tare, că m-am apărat cum am putut cu geanta. Eu cred că minute întregi, pentru că am auzit şi oamenii zicând: "Opreşte-ţi câinele, omule!" şi el zicea: "Să mă muşte şi pe mine?". Deci probabil şi lui i-a fost frică de propriul lui câine”.

Vecinii au sărit în apărarea femeii şi au lovit câinele cu lopeţi şi scânduri. Întreaga scenă a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă. Plină de sânge, poştăriţa şi-a sunat fata, cadru medical.

Eniko Horvath - fiica victimei: „M-am şocat, m-am panicat. Toată era de sânge. Era şocul ăla, panica aia. Nu ştiam de unde sângerează rănile, nu vedeam nimic, doar că ea nu e bine, săraca”.

Femeia a fost dusă apoi de urgenţă la spital, unde a rămas internată pentru cinci zile.

Victimă: „Am fost în stare foarte gravă, am fost plină de sânge şi au intervenit la cap, în primul rând, m-au tuns şi mi-au bandajat rănile. Dar nu m-au cusut, pentru că au zis că muşcătura de câine e foarte rea şi trebuie să se cureţe pe dinăuntru”.

Familia poştăriţei a depus plângere la poliţie şi aşteaptă să se facă dreptate.

Eniko Horvath - fiica victimei: „Musai trebuie luate măsuri pentru că putea fi oricine altcineva, putea să nu fie nimeni pe stradă şi să n-o lase până n-o omoară, putea fi un copil”.

Comisar şef Alina Dinu - purtător de cuvânt IPJ Bihor: „Poliţiştii beiuşeni au întocmit dosar penal în cauză şi efectuează cercetări sub aspectul săvărţirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor pentru prevenirea atacului canin.”

Victima va continua acasă tratamentul pentru cel puţin o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri