VIDEO. Primărie din județul Vaslui, sub sechestru

Data publicării:
suletea

Angajaţii primăriei Şuletea nu mai pot folosi imprimanta, faxul, microbuzul şi maşina de serviciu. Bunurile au fost puse sub sechestru în contul unei datorii de 150.000 de lei, neachitată de mai bine de doi ani. Localnicii sunt victime colaterale.

Pompiliu Liga are nevoie de un certificat fiscal ca să vândă o bucată de pământ. Din cauza problemelor de la primărie, omul se teme că va pierde cumpărătorul terenului.

Mi s-a oferit 19 milioane pe dânsul, pe pământ. Dar omului ii trebuie act. De la notariat de aici. Nu-l face”, spune, resemnat, Pompiliu Liga.

Angajaţii primăriei au găsit o soluţie pentru cazurile urgente: merg la şcoală ca să listeze documente.

Principala noastra sursa de comunicare si de primit si transmis documente era faxul. Acuma nu mai putem folosi”, spune Filip Tanase, secretarul primăriei comunei Şuletea.

Iar actele contabile se fac ca în urmă cu 30 de ani, cu pixul.

Am ajuns de la baza informatică la baza scrisă. Este foarte greu să calculam din pix, manual și să formulăm adrese în forma scrisă”, afirmă Elena Scarlatache, contabil la primărie comunei Şuletea.

Primarul spune că nu poate să achite datoria, pentru că nu are de unde. Bugetul localităţii pe tot anul este de 400.000 lei.

Vom merge la Guvern, vreo 20 - 30 de oameni. Altă soluție nu mai am”, anunță primarul Ciprian Tamaș.

Edilul nu ştie când va putea fi reluată activitatea normală a primăriei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri