VIDEO. Primele imagini cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, la Cotroceni

Data publicării:
hans klemm cotroceni presidency.ro

La 25 martie, preşedintele american, Barack Obama, l-a nominalizat pe Hans G. Klemm în funcţia de ambasador în România.

Hans G. Klemm, un diplomat de carieră, era la acea dată consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o funcţie pe care o deţinea din ianuarie 2015.

Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Ambasadorul Hans Klemm si-a prezentat scrisorile de acreditare presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. In mandatul sau,...

Posted by U.S. Embassy Bucharest on 21 Septembrie 2015

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010, şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei în Biroul pentru Resurse Umane.

Între 2000 şi 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE şi Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene şi eurasiatice.

Klemm a ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat. El este absolvent al Universtăţii Indiana şi are o diplomă de master la Universitatea Stanford. Are studii de economie și istorie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri