VIDEO. Primele imagini după prăbușirea elicopterului SMURD

Data publicării:
amator

Imaginile sunt surprinse la doar câteva minute după prăbușirea elicopterului SMURD. Oamenii care au filmat au povestit pentru reporterul Digi24 că au văzut elicopterul zburând la o altitudine mică și că au auzit o bubuitură la câteva minute.

Pe de altă parte, ancheta ar putea fi preluată de autoritățile române, după ce ieri șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat pentru Digi24 că, dat fiind că elicopterul s-a prăbuşit în Republica Moldova, autorităţile din această ţară vor conduce ancheta, însă vor participa însă la investigaţii şi experţi în aviaţie, reprezentanţi ai MAI şi procurori români.

Autoritățile moldovene au declarat astăzi zi de doliu național în memoria victimelor: un pilot, un copilot, un medic și un medic asistent

Comandantul echipajului a fost comandorul Gavril Doru. Avea 53 de ani si avea o experiență de zbor pe elicopter de 4.181 ore. Copilotul a fost căpitan-comandorul Voicu Șocae. Avea 36 de ani şi 1.480 de ore de zbor. Medicul Mihaela Dumea mergea în misiuni aeriene de 5 ani. Gabriel Sandu, asistentul SMURD, avea o experiență de 11 ani pe elicopterele SMURD.

Elicopterul mergea să preia un pacient din Cahul şi se afla în timpul celei de-a doua misiuni pe care urma să o efectueze în Republica Moldova, ieri, atunci când s-a prăbușit.

În urmă cu 11 ani, un elicopter SMURD de la baza din Iaşi s-a prăbuşit la doar 3 kilometri depărtare de pista aeroportului. Ca și acum atunci au murit pilotul, copilotul, medicul și asistentul aflaţi în aparatul de zbor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri