VIDEO. Șoferi de microbuz, beți criță

Data actualizării: Data publicării:
razie rutiera microbuze

Zece amenzi pe oră au dat poliţiştii care au făcut un control pe Drumul Naţional 2. De la volanul unor microbuze şcolare au coborât şoferi care miroseau a băutură iar alţii, băuţi şi ei, înghesuiseră în maşini un număr dublu de pasageri faţă de cel permis. Au fost razii în cinci judeţe din ţară şi fiecare acţiune s-a lăsat cu dosare penale şi amenzi.

George Grigore, comisar la Direcţia Poliţiei Rutiere: „Avem conducători auto depistați cu alcoolemii foarte mari, respectiv 0,83 la mie. Avem vehicul de transport elevi al cărui şofer avea 0,39 alcoolemie.”

Bogdan Ocnaru, reporter Digi24: „În mai puţin de 10 ore poliţiştii ilfoveni au dat şoferilor de microbuze 110 sancţiuni.”

Iar alcoolul nu a fost singura problemă.

Reporter: I-ați înghesuit un pic pe oamenii ăștia...

Şofer: Nu sunt deloc!

George Grigore, comisar la Direcţia Poliţiei Rutier: „Avem un caz unde, în Ialomița, transportau 17 pasageri. În urma testării, conducătorul auto a fost depistat cu alcoolemie de 0,68 la mie.”

Zeci de amenzi au primit şi şoferii de microbuze care au mers cu viteză excesivă sau cu farurile stinse pe Drumul Naţional. Iar unii uitaseră să facă inspecţia tehnică la termen.

Poliţiştii au făcut controale pe mai multe drumuri din Ilfov, Suceava, Sălaj, Dâmboviţa şi Ialomiţa. În fiecare dintre aceste judeţe au găsit şoferi care băuseră înainte să urce la volan. Toţi au acum dosare penale şi amenzi consistente de achitat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri