VIDEO. Târgu Mureș. Extremiști din Garda Maghiară s-au îmbrâncit cu jandarmii la un miting al secuilor

Data publicării:
jandarm lovit

A fost momentul în care spiritele extremiştilor de la Garda Maghiară au clocotit cel mai puternic. I-au lovit pe jandarmi, i-au înjurat şi au intrat pe şosea, printre maşinile care încercau să nu-i lovească.

Aproximativ 3.000 de manifestanţi au mărşăluit prin Târgu Mureş şi au cerut autonomia Ținutului Secuiesc.

„Este ziua secuilor liberi şi vrem autonomie pentru acest ţinut, drept pe care îl cerem din 2003, iar statul român refuză să ni-l accepte”, a spus unul dintre participanți.

„Toți banii ce se adună de aici din impozite și din taxe să rămână aici la români, la maghiari, la țigani, la toți care stau aici. Toți banii ăștia întotdeauna merg la București și după aia vin înapoi un pic”, a spus un alt manifestant.

Secuii au mai cerut dreptul de a arbora steagurile lor pe clădirile instituţiilor. Manifestanţii au purtat un drapel secuiesc lung de 250 de metri şi au fost susţinuţi de un reprezentant al Cataloniei, regiune din Spania care vrea independenţa faţă de Madrid.

Chiar dacă nu a fost un marș autorizat, cele peste 2.500 de persoane care au sosit la manifestații au ales să plece pe jos către centrul orașului, susținând că merg într-o simplă plimbare.

La miting a participat şi liderul partidului maghiar Jobbik, formaţiune care cere alipirea Transilvaniei la Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri