VIDEO. Victor Ponta a zburat cu un avion F16: Am avut acces și la manșă, n-am avut la cârligul de catapultare

Data publicării:
ponta zbor f16

Actualizare 13:10: Victor Ponta a declarat după aterizare că a vrut să vadă calitatea aeronavei, asta deoarece cele 12 avioane F16 vor intra în dotarea Armatei române în anul 2016.

Totodată, premierul le-a mulțumit piloților români și și-a exprimat speranța că aceștia vor fi la fel de bine pregătiți ca piloții americani.

Despre zbor, el a declarat că nu se compară cu o mașină de curse și a constatat pe propria piele diferențele de viteză.

Am avut acces și la manșă. Singurul lucru la care n-am avut acces a fost cârligul de catapultare. Nu e ceva foarte simplu”, a glumit Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai spus că cel mai important pentru România este sprijinirea Republicii Moldova.


Actualizare 12:25: Avionul de luptă F16 a aterizat în siguranță pe pista Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Premierul Victor Ponta s-a aflat la bordul avionului pilotat de un pilot american. Zborul a durat aproximativ o oră.


Actualizare 11:40: Un alt demnitar al României se află astăzi la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu inspectează un avion MIG21 LanceR.


Actualizare 11:19: După aproximativ jumătate de oră de pregătiri, avionul de luptă în care s-a urcat Victor Ponta a decolat. De altfel, alte trei avioane F16 au decolat înainte, care, cel mai probabil, vor flanca avionul în care se află premierul. Zborul demonstrativ este programat să dureze circa 30-40 de minute.


Zborul demonstrativ va dura aproximativ 20 de minute și va fi efectuat în ziua în care exercițiile militare româno-americane de la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii s-au încheiat.

Premierul Victor Ponta va ocupa locul din spate, dedicat copiloților. Pentru a zbura cu avionul de luptă F16este nevoie de câteva teste medicale preliminare ale membrilor echipajului. De altfel, militarii americani i-au prezentat premierului și capacitățile militare ale avionului.

Scopul principal al exerciţiului a fost schimbul de experienţă dintre piloţii români şi cei americani în ceea ce priveşte aparatele de zbor. Mai exact, piloţii romani au putut să zboare în calitate de copiloţi pe mult aşteptatele avioane F16.

Pentru o parte dintre ei, aceasta a fost prima experienţă la bordul unui avion F16, care va intra în dotarea armatei române de la finele anului 2016.

Şi americanii au putut, în aceste şapte zile, să zboare cu bătrânele MIG21 LanceR. 250 de militari americani şi 200 de piloţi şi tehnicieni români au participat la misiunile comune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri