VIDEO. Violenţe în Capitală. Forţele de ordine sunt în alertă pentru meciul România-Ungaria

Data publicării:
violente crop 1

Microbiştii unguri veniţi să îşi susţină naţionala au devastat o stradă din Centrul Vechi al Bucureştiului. Au aruncat cu petarde, sticle și cu scaune chiar înspre jandarmi. Confruntări au avut loc şi în Gara de Nord, după sosirea unui tren cu peste 900 de suporteri din Ungaria. Jandarmii au fost nevoiţi să folosească fumigene ca să-i liniştescă pe suporterii violenţi.  

ACTUALIZARE 20.16. Suporterii unguri se bat cu jandarmii pe Arena Naţională. Jandarmii au intervenit în forţă în sectorul suporterilor maghiari.

Violenţele au izbucnit după ce susţinătorii naţionalei Ungariei au încercat să rupă un gard de protecţie.

ACTUALIZARE 18.50. Noi incidente au avut loc pe Şoseaua Pantelimon, din Bucureşti, în apropierea Arenei Naţionale. Mai mulţi suporteri români au aruncat cu pietre şi bucăţi de bordură spre jandarmi, atunci când aceştia i-au blocat în încercarea de a se întâlni cu cei unguri.

ACTUALIZARE 17.25. Suporterii unguri au avariat două autobuze RATB puse la dispoziţia lor pentru transportul către Arena Naţională, unul dintre acestea având parbrizul fisurat, iar celălalt, o trapă de aerisire stricată.  

ACTUALIZARE 17.08. Patru suporteri unguri sunt răniţi. Unul dintre ei - aflat în stare avansată de ebrietate - a fost luat de la Gara de Nord de un echipaj SMURD. Alţi trei, aflaţi în zona Arenei Naţionale, au fost duşi la Spitalul Pantelimon.

A avut nevoie de îngrijiri medicale şi o femeie aflată în Gara de Nord, căreia i s-a făcut rău în timpul incidentelor.

ACTUALIZARE 17.00. Toţi jandarmii şi poliţiştii din Bucureşti sunt mobilizaţi pentru meciul din această seară.

În Capitală au fost mobilizaţi şi jandarmi din judeţul Prahova.

ACTUALIZARE 16:15: Jandarmii au intervenit în forță în Gara de Nord după ce suporterii au devenit violenți. Mai multe persoane au fost rănite.

(FOTO - Mediafax)

ACTUALIZARE 15:59: Trenul cu suporteri unguri a ajuns în Gara de Nord. La bord sunt aproape 1.500 de suporteri. Un elicopter al Poliției Române survolează zona. Suporterii au aruncat cu fumigene.

Înainte de a ajunge în Gara de Nord, trenul a staționat în zona Gării Basarab, după ce a fost acționat semnalul de alarmă.

În jurul orei 15.00, mai mulţi suporteri ai echipei naționale a Ungariei au agresat câțiva jurnaliști în Centrul Vechi al Capitalei. Ei au aruncat cu scaune, au aprins torţe şi au aruncat cu petarde.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că suporterii au devenit violenţi după ce au refuzat să părăsească Centrul Vechi.

„Suporterii maghiari aflaţi în zona Centrului Vechi s-au opus măsurii Jandarmeriei de a se deplasa la fan-zone-ul amenajat lângă stadionul naţional, dorind să mai rămână în centrul istoric. O parte dintre ei au devenit recalcitranţi, au aruncat cu obiecte contondente către forţele de ordine, au aprins materiale pirotehnice şi s-au opus cu violenţă faţă de măsurile Jandarmeriei. Situaţia nu a scăpat niciun moment de sub control, efectivele Jandarmeriei au restabilit ordinea în zonă şi au gestionat situaţia astfel încât incidentele să nu ia amploare”, a spus Enache.

Jandarmii au intervenit în zonă pentru a asigura ordinea. Au avut loc şi discuţii tensionate între suporterii unguri şi jandarmii care încearcau să aplaneze conflictul.

Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene.

Un suporter a fost rănit foarte grav în zona capului.

Suporterii au fost urcați în autobuze RATB închiriate special şi au fost duşi la Arena Naţională unde va avea loc meciul.

Violențe au avut loc și în cursul nopții între suporterii unguri și suporterii români. Cinci cetăţeni maghiari şi un român au fost amendaţi.

Astăzi, un alt incident în care au fost implicați suporterii unguri a avut loc în zona Unirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri