VIDEO. Ziua aviației. Dovada măiestriei pe cerul României

Data publicării:
elicopter demonstratie

Piloţii de la baza militară "Flotila 90″ s-au pregătit intens pentru sărbătoare. Cerul Capitalei a fost brăzdat de elicoptere militare, avioane cu reacţie şi de transport.

Spectacolul de pe cer a atras mii de oameni, curioşi să-i vadă de aproape pe piloţi şi maşinile lor.

Hercules este cel mai mare avion militar pe care forţele armate române îl au în dotare. A executat mii de misuni în teatrele de război. A dus în Afganistan ani de zile mii de soldaţi, dar şi tehnica de luptă pe care aceştia au folosit-o acolo. Este capabil să execute şi misuni de salvare. Victimele accidentului din Muntenegru de anul trecut au fost aduse tot cu acest aparat.

Evident că cei mai curioşi au fost copii. N-a scăpat avion de luptă, de transport sau elicopter pe care să nu-l fi inspectat cu mare atenţie.

De la sol, spectacolul s-a mutat pe cer, unde piloţii avioanelor de luptă i-au incântat pe spectatori cu precizia demonstraţiilor.  

Sâmbătă, MIG-urile armatei române şi avioanele de luptă F18 ale forţelor regale canadiene şi-au arătat calităţile la baza aeriană din Câmpia Turzii. Spectacolul a prefaţat Ziua Aviaţiei Române sărbătorită duminică. Demonstraţii inedite au fost sâmbătă şi la Aeroportul Internaţional Tuzla, unde campionul mondial la acrobaţii aeriene i-a ţinut pe cei prezenţi cu sufletul la gură minute în şir. Iată imaginile:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri