Viitură în localitatea Corbu. Primar: Marea parcă s-a unit cu lacul Taşaul. Maşini cu oameni plutesc în derivă

Data publicării:
viitura-ploaie-ISU-interventie-agerpres-12.10.2015 1

 

Foto Agerpres

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, mai multe mașini de intervenție au plecat în zonă.

VIDEO Anca Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Constanţa

La fața locului au fost solicitate și echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Pe drumul dintre Năvodari și Corbu mai multe mașini sunt inundate. 23 de oameni au fost salvaţi de către angajaţii ISU din maşinile luate de ape. De asemenea, terasamentul căii ferate a fost afectat, aşa că circulaţia feroviară este întreruptă la această oră. 

Primarul Năvodariului, Nicolae Matei, a descris situaţia pe scurt, pe Facebook: „Este o situație grea între Năvodari şi Corbu. Marea parcă s-a unit cu lacul Taşaul. Mașini cu oameni plutesc în derivă. Apa vine șuvoaie dinspre mare. Poliţia Locală a salvat o mamă cu un copil mic".

VIDEO Ion Constantin, prefect de Constanţa

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județul Constanța, în zona localităților Sinoe, Istria, Săcele, Corbu, Luminița, se află începând cu ora 22.00 sub avertizare cod portocaliu de ploi.

"Se vor semnala ploi din care se vor cumula 30 – 40 litri pe metrul pătrat, intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 65 km/h", se arată pe site-ul ANM, unde se precizează că, din date radar, în ultimele trei ore în zona menționată s-au cumulat peste 50 de litri pe metrul pătrat.

Avertizarea meteorologilor de cod portocaliu este valabilă până la ora 00.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri