Vilă construită în curtea unui palat 

Data publicării:
vila palat tm captura

În toamna anului trecut, lucrările vila ridicată în curtea Palatului Ancora erau în toi. Veniţi în control, poliţiştii locali l-au amendat pe proprietar pentru că nu avea muncitori specializaţi. Doar că agentul care a completat documentul a făcut o greşeală iar sancţiunea a fost anulată de instanţă.

Încadrarea juridică stabilită de agentul constatator fiind greșită iar sancțiunea, în cuantum de 8.000 de lei, în mod nelegal aplicată”, explică Adela Șipețan, judecător la Judecătoria Timișoara.

Nu se mai poate da din nou pentru aceeași faptă, sancțiune contravențională”, spune Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Prin urmare, Poliţia Locală a sesizat Parchetul, pe motiv că proprietarul vilei nu are autorizaţie de construire. Acesta a obţinut doar aviz de la Direcţia de Cultură şi Patrimoniu. Doar că nici pe acela nu l-ar fi respectat.

I s-a adăugat un coridor, o scară, o mansardă, față de proiectul inițial”, spune Sorin Predescu, directorul Direcției de Cultură și Patrimoniu Timiș.

Cum autorităţile n-au făcut decât să constate diverse încălcări ale legii, bărbatul îşi vede mai departe de construcţia vilei.

În continuare, o să termin de finalizat locuința, să o termin de tencuit, de finalizat”, spune Constantin Dobre, care adaugă că face demersuri să obţină şi autorizaţia de construcţie.

Palatul Ancora este una din clădirile simbol ale Timișoarei. A fost ridicat în urmă cu aproape un secol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri