Vile de lux, scoase la vânzare la prețuri de milioane de euro

Data publicării:
vila

Cea mai scumpă vilă aflată la vânzare în acest moment este fosta reşedintă a ambasadorului Americii la Bucureşti. Costă 10 milioane de euro. Imobilul este situat pe Bulevardul Kiseleff şi are o suprafaţă construită de 1700 de metri pătraţi, la care se adaugă o curte generoasă. Vila are sală de fitness, piscină şi finisaje de lux.

Tot 1700 de metri pătraţi are şi Vila Capo din zona Dorobanţi a Capitalei. Realizată în stilul art-deco, clădirea este câştigătoarea mai multor premii de arhitectură. Ultimul etaj are toţi pereţii din sticlă şi oferă o vedere panoramică. Preţul de vânzare este de opt milioane de euro.

Un preţ apropiat, de 7,5 milioane de euro, are şi Vila Edgar Mavrocordat, fostul sediu al Ambasadei SUA timp de 45 de ani, situat foarte apropae de kilometrul zero al Capitalei.

Vorbim despre un imobil de 2.100 de metri pătrați de teren cu 2.500 de metri pătrați de construcţie. 50 de camere. Proprietatea a fost bine întreţinută de cei de la ambasada americană, s-au păstrat uşile, feroneriile, ştucaturile şi șemineele arată exceptional. Fiecare obiect în sine este un obiect de artă”, spune Eduard Uzunov, patronul unei companii imobiliare.

O altă bijuterie arhitecturală scoasă la vânzare este Casa Vintilă Brătianu. Imobilul a fost reconsolitat şi restaurat recent şi are şi o semnificaţie istorică. În această bibliotecă, România a semnat convenţia de intrare în primul Război Mondial. Casa este decorată cu lambriuri şi plafoane din lemn şi candelabre de alamă.

„A fost construită pe un teren de 2.400 de metri pătrați şi are 1.700 mp de construcţie. Are un corp principal şi unul secundar. Unul de 20 de camere şi unul administrativ”, spune Eduard Uzunov.

„O investiţie făcută într-un astfel de imobil la un preţ corect este o investiţie pentru viitor”, este de părere Radu Zilişteanu, profesor de economie.

În 2014, proprietarul a încercat să vândă imobilul cu un preţ de șase milioane de euro, dar nu a găsit cumpărător. Acum cere doar patru milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri