Vile lângă poligonul Jandarmeriei. Reacția Primăriei Sectorului 1

Data publicării:
pistol GettyImages-159548781
Foto: GettyImages

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Oamenii care locuiesc în cartierele rezidenţiale din pădurea Băneasa au ajuns în bătaia gloanţelor, la propriu. Poligonul Jandarmeriei a fost închis din acest motiv, iar procurorii vor verifica modul în care au fost date avizele de construcţie.

Jandarmeria Română precizează, într-un comunicat de presă, că a sesizat încă din 2015 unităţile de Parchet pentru a cerceta modul în care au apărut mai multe construcţii chiar lângă Poligonul Băneasa.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Sectorului 1, redacției Digi24, aceștia subliniază faptul că în momentul în care au emis autorizațiile de construcție,prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 269/2000 de aprobare a Planului Urbanistic General (PUG) , nu existau niciun fel de restricţii de construire pentru zona pretinsă a fi cu restricţii de construire de către MAI.

În avizul de principiu emis de către Ministerul de Interne cu nr. 787.846 din 05.11.2000 nu se face vreo referire cu privire la existenţa Poligonului Băneasa. Trebuie avut în vedere faptul că însuși ministerul de resort a avizat favorabil construcţia de locuinţe în zona pretinsă a fi de siguranţă.”, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 1.

Primăria Sectorului 1 consideră nelegală omologarea poligonului, întrucât nu au fost respectate condițiile prevăzute de legislația în vigoare.

În prezent, Primăria Sectorului 1 se află în litigiu cu Jandarmeria Română, administrația locală solicitând în justiție să i se pună la dispoziție documentația care a stat la baza omologării poligonului de tragere din Pădurea Băneasa.”, conform comunicatului emis de Primăria Sectorului 1.

Descarcă AICI comunicatul Primăriei Sectorului 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri