Vlad Alexandrescu: Criticile președintelui Iohannis au fost injuste

Data publicării:
vlad alexandrescu

A fost o perioadă foarte frumoasă, în care am început foarte multe proiecte, sunt foarte mândru de ce am făcut. Aș vrea să mulțumesc celor care ieri s-au adunat în fața Guvernului în semn de solidaritate la plecarea mea. Ei sunt unii dintre oamenii pe care m-am bazat. Aceste reforme trebuie să continue”, a spus Vlad Alexandrescu.

Cu toată priceperea mea am încercat să inițiez și să duc mai departe reforma, la un moment dat am întâmpinat niște presiuni foarte mari, niște rezistențe foarte mari și cred că aceste rezistențe mă împiedică acum să-mi duc mai departe misiunea”, a adăugat fostul ministru, precizând că resitențele au venit „pe partea de patrimoniu”. „Sunt singurul ministru al Culturii care a ieșit în stradă să oprească buldozerele, atât în Piața Romană cât și în Parcul Romanescu din Craiova. E clar că lucrul ăsta a deranjat grupuri de interese”, a subliniat el.

Vlad Alexandrescu a mai spus despre manifestația de susținere de ieri, de la Guvern că „a însemnat un extraordinar semnal de solidaritate. Pentru acești oameni am lucrat nopți întregi. Sunt mândru că mă consideră un om de-al lor. Nu mai știu să fi fost al ministru al Culturii la care să fi fost o manifestație de stradă.”

Referitor la criticile președintelui Iohannis la adresa sa, Vlad alexandrescu a declarat că i s-a părut „injust”. „Probl de la Operă e gravă, de management, care s-a stratificat în ani de zile. Nu poate fi rezolvată într-o zi. Cere profunzime, înțelepciune”, a punctat fostul ministru.

„Eram în discuții cu unul dintre cei mai mari regizori și conducatori de opere din lume, mă gândesc la Ioan Holender, la Andrei Şerban, la Cristian Badea, oameni cu care m-am sfătuit. Aveam un program pentru Operă și consider că n-am fost lăsat să-l duc la îndeplinire”, a mai spus Vlad Alexandrescu.

Fostul ministrul a spus și că Opera este pândită de pericolul de a cădea „într-un provincialism iremediabil.”

„Consider că tot ce am făcut e de bună credință. Reforma instituțiilor de spectacol din România este un lucru dificil, care, indiferent de cine va fi întreprins, va conduce la nemulțumiri din partea unor persoane. Este evident că sunt grupuri de interese foarte mari, că există conduceri ale unor instituții care au îmbătrânit foarte mult, s-au anchilozat în reflexe foarte vechi și care refuză orice înnoire și întinerire a managementului, refuză orice fel de schimbare, acest lucru a fost evident în tot timpul mandatului meu”, a spus Vlad Alexandrescu.

Despre faptul că vicepremierul Vasile Dîncu a mers după el să discute cu anhajații, fostul ministru a spus că „a avut aceeași concluzie, că în situația de față nu se poate stabili un dialog. Trebuie luate decizii foarte serioase, severe.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri