Vlad Voiculescu a preluat funcţia de ministru al Sănătăţii

Data publicării:
vlad voiculescu fb 1-1

Klaus Iohannis:

Vă felicit pentru preluarea cu mult curaj al acestui mandat!

Dumneavoastră sunteți cunoscut multora prin faptul ca v-ați implicat la un moment într-o chestiune a sistemului de sănătate din România când mulți își pierduseră speranțele. Ați reușit atunci să rezolvați o problemă extrem de complicată, cu citostaticele, ați redat multor bolnavi speranța, dar, cel mai important lucru, ați redat speranță celor care au fost convinși tot timpul, dar n-au văzut cum se poate corecta sistemul. Acum, aveți șansa să vă implicați din poziția de Ministru și să corectați problemele sistemice din sănătate.

Este cumva paradoxal că acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie să se lupte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit că există unele tendințe în spațiul public de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că e și e un lucru rău aici, și un lucru bun. Un lucru rău este că se fac vinovați oameni care, de fapt, nu au avut vina decât că au fost suficient de curajoși încât să intre în acest mandat scurt.

Pe de altă parte, chiar aveți șansa să corectați lucrurile. Cu siguranță, nu veți corecta toate lucrurile, nu veți rezolva toate problemele, dar această independență politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra și a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alții, fiindcă le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată și de Opoziție, foarte rar de opinia publică. Iar, în continuare, veți avea toată libertatea și tot sprijinul meu să veniți cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătății, care vin să îmbunătățească net sistemul, în fond pentru singurul scop pentru care merită, ca acest sistem să funcționeze pentru oameni, ca expresia pacientul în centrul sistemului de sănătate să nu fie un slogan, ci o realitate.

Vă doresc mult succes!”

Citiţi şi:

Vlad Voiculescu, propus pentru funcția de ministru al Sănătății

Portret. Cine este Vlad Voiculescu, finanțistul propus la Ministerul Sănătății

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri