Vlad Voiculescu, propus pentru funcția de ministru al Sănătății

Data publicării:
vlad voiculescu fb 1-1

Am ezitat în această perioadă, să vă spun sincer, între un om din sistem, un medic, care să cunoască sistemul şi să vină cu o viziune de reformă sau un om din afara sistemului, care să cunoască sistemul medical dar care să vină cu credibilitatea viziunii echidistante din afara sistemului. Dată fiind situaţia în momentul de faţă, aşteptările foarte mari din partea societăţii, tensiunile care există în sistemul medical, am decis să-mi asum inclusiv un risc şi să vin cu această propunere, domnul Vlad Voiculescu”, a explicat premierul Dacian Cioloş într-o emisiune televizată.

Vlad Voiculescu este cel care i-a ajutat pe bolnavii de cancer din România să facă rost de medicamente, în timpul crizei citostaticelor. A creat o reţea de voluntari, care aduceau în ţară medicamente din Austria şi Germania. Vlad Voiculescu a lucrat peste zece ani în bănci mari din Austria, iar de câteva luni, e angajat la Ministerul Finanţelor.

El este și iniţiatorul MagiCAMP - tabere de vară pentru copiii bolnavi de cancer. În urmă cu câţiva ani, plecând de la o discuţie cu prietenii din România, a pus bazele unei reţele care a adus citostatice de ultimă generaţie pentru copiii cu probleme oncologice.

În prezent, premierul Dacian Cioloș asigură interimatul la Sănătate, după demisia lui Patriciu Achimaș Cadariu, acuzat că nu a gestionat bine scandalul dezinfectanților și criza bebelușilor cu sindrom hemolitic uremic.

Dacă președintele va fi de acord cu propunerea premierului la Sănătate, va semna un decret de numire, iar Vlad Voiculescu va trebui să depună jurământul la Cotroceni. Numele lui Vlad Voiculescu era vehiculat de câteva zile, însă în ciuda faptului că premierul și președintele au avut zilele trecute o întâlnire pe tema crizei din sănătate, iar președintele a ținut, joi, o conferință de presă în care a vorbit și despre scandalului Hexi Pharma, nu s-a pomenint nimic despre o nouă propunere de ministru la Sănătate, post rămas vacant și preluat de premier cu titlu interimar, după demisia lui Patriciu Achimaș-Cadariu.

Citiți și: 

Portret. Cine este Vlad Voiculescu, finanțistul propus la Ministerul Sănătății

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri