Volumul "Scrum" al unui rănit în Colectiv, lansat vineri. Autorul e încă în spital

Data actualizării: Data publicării:
coperta-ciocanelli-site

Volumul de poezii al unui tânăr supraviețuitor al tragediei de la Colectiv a fost lansat vineri seară în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania, care are loc zilele acestea la Cluj.

coperta-ciocanelli-site

Cartea a fost scoasă după ce directorul editurii, Vasile George Dâncu, a auzit povestea tânărului Silviu Ciocanelli și i-a citit poeziile. Toate încasările care vor fi realizate din vânzarea cărții, scosă într-un tiraj de 500 de volume, vor merge către autor.

"Lansăm în premieră volumul de poeme "Scrum" al lui Silviu Ciocanelli, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv. Volumul a apărut la Editura "Școala Ardeleană" Cluj-Napoca, fiind o investiție a editurii, un gest al nostru pentru Silviu. Toate încasările din carte vor merge către autor, deoarece are nevoie pentru refacere, acesta fiind internat într-o clinică din Bruxelles și nu a putut veni la lansare. În perioada următoare va suferi și o operație, va fi o intervenție delicată, va trebui să stea fără să se miște", a declarat editorul.

Titlul volumului a fost dat de poezia "Scrum", pe care autorul a scris cu câteva zile înainte de tragedia de la Colectiv. "am o urgentă nevoie/să respir singur/să nu împart aer sau priviri/vorbe sau trăiri/până când mă pot scufunda din nou/între voi/mă găsesc în nopțile distorsionate/și râdem și suntem/și plângem și am fost/... totul', spun versurile compuse de tânăr.

Evenimentul pregătit special pentru lansarea volumului "Scrum" a fost urmat de un concert al trupei clujene "Times of need", care, de asemenea, au susținut în mod gratuit spectacolul de muzică. Solistul trupei rock, Răzvan Usinevici, a povestit că nu l-a cunoscut pe Silviu Ciocanelli înaintea acestui eveniment, dar că, primind invitația de a susține un concert, nu a putut-o refuza.

"Avem foarte mulți prieteni în București, am avut câțiva prieteni și în clubul Colectiv și chiar dacă trecem și noi prin destule problema cu trupa nu am putut să refuzăm o asemenea invitație. Se împlinește în curând un an de zile de la tragedia Colectiv și este foarte important să nu uităm ce s-a întâmplat acolo și să ajutăm așa cum putem noi, ca muzicieni, să îl ajutăm și pe Silviu, care acum se recuperează", a spus Usinevici.

Solistul trupei "Times of need" mai spus că atât lui cât și colegilor săi le-a plăcut foarte mult versurile lui Silviu și doresc să îi propună o colaborare.

Silviu Ciocanelli nu a fost prezent la eveniment, el fiind internat într-o clinică din Bruxelles, unde urmează să suporte o operație de refacere a pielii. Tânărul și-ar fi dorit să vină la lansarea de la Cluj însă medicii l-au sfătuit să nu facă această călătorie.

Cartea va fi vândută cu prețul de 20 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri