Voluntari pentru o ţară mai curată

Data actualizării: Data publicării:
gunoi voluntari

A fost zi de curăţenie în toată România. Mii de voluntari şi-au adus de acasă saci de gunoi şi mănuşi şi au strâns deşeuri de la marginea oraşelor, de pe terenuri virane transformate în gropi de gunoi, sau din locurile frecventate intens de amatorii de picnicuri la iarbă verde. Mobilizare s-a făcut la îndemnul organizaţiei „Let's Do It, Romania!”, într-o campanie susţinută de Ministerul Mediului.

În doar câteva ore, voluntarii veniţi să cureţe pădurea Snagov, din apropierea Capitalei, au umplut 250 de saci cu deşeuri.

„Doze de aluminiu, plastic, pamperşi... Sunt de mult timp aici, se vede”, spune un voluntar.

Printre cei 100 de voluntari a fost şi ambasadorul Sloveniei la Bucureşti.

Mihael Zupancic, ambasadorul Sloveniei în România: Mult gunoi, de la sticle la pungi de plastic, resturi de la picnic şi aşa mai departe. Mediul este parte din Slovenia şi am zis că trebuie să particip la acţiunea aceasta. Să ajut cel puţin la curăţarea acestei zone minunate.”

Andrei Coşuleanu, director executiv „Let's Do It, Romania”: „Identificăm din ce în ce mai mult deşeuri aruncate în acest an, deşeuri proaspete. De ce sunte acolo? Pe de o parte nu sunt sancţiuni şi, pe de altă parte, oamenii nu conştientizează că natura este un dar.”

Peste 5.000 de voluntari au făcut curăţenie în zonele cu probleme din Bihor.

Vivien Feher, voluntar: „Pur și simplu îmi pare rău că sunt atâția oameni care aruncă mizeria pe jos. Să nu mai aruncați pentru că, în primul rând, vă faceți mult rău vouă, dar și orașului.”

În total, voluntarii "Let's Do It, Romania" au strâns 250.000 de saci cu deşeuri. La acţiune au participat şi aproape o mie de deţinuţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri