VOT FINAL. Autostopul, interzis

Data publicării:
autostop 257235001

 

Votul final al deputaţilor vine după ce documentul fusese aprobat de senatori încă din octombrie 2014.

Înainte de votul final, Comisia pentru transporturi şi infrastructură şi Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor au aprobat proiectul de lege cu câteva amendamente.

Astfel, conform documentului, transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere s-ar putea realiza numai de către transportatorii autorizaţi care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme cu normele valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat.

Mai mult decât atât, va fi interzis transportul public contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie de taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

De asemenea, va fi interzis şi transportul public, contra cost, de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masă maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără a deţine pentru acesta autorizaţie de taxi valabilă.

Persoanele fizice sau juridice care vor efectua, în mod repetat, transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără să respecte regulile de mai sus ar putea fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri