Vreme rece în toată țara. Temperaturile vor scădea și cu 10 grade și va ploua

Data publicării:
ploaie - meteo.ro

ACTUALIZARE 18.00  Meteorologii au prelungit avertizarea de vânt puternic pentru sudul şi centrul ţării, până la miezul nopţii. Rafalele depăşesc 70 de km pe oră în zonele joase şi 90 de km pe oră la munte, motiv pentru care 19 judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, se află sub cod galben de vânt puternic.

În Bucureşti, militarii au fost chemaţi să intervină după ce vântul puternic a smuls o bucată de tablă de pe acoperişul unei clădiri din centrul oraşului. Cu ajutorul unei autoscări, pompierii s-au ridicat la aproape 20 de metri, au desprins bucata de acoperiş şi au coborât-o.

Şi în Chitila, un autoturism a fost avariat după ce creanga unui copac s-a desprins din cauza vântului şi a lovit o maşină parcată pe marginea drumului.  

___________________________

De la ora 9.00, când a intrat în vigoare o informare meteo şi până mâine la ora 12.00, vântul va bate cu putere în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar la munte, rafalele vor depăşi 65 de kilometri pe oră.

În plus, ploile vor coborî la sol praful adus de vânt tocmai din nordul Africii. Este vorba de norul de praf saharian care a intrat ieri în ţara noastră, prin zona de vest, şi avansează.

Abia de luni vremea se încălzi, iar maximele vor fi aproape de normalul acestei perioade.

(Imagini de la ninsoarea din Moldova)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri