Vremea în prima zi de weekend

Data publicării:
COD PORTOCALIU canicula AGERPRES
Sursa foto: Agerpres

 

Foto: Agerpres

Astăzi, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în sudul şi sud-estul ţării, unde disconfortul termic va fi foarte accentuat. Maximele vor porni de la 29 de grade pe litoral şi vor ajunge la 36 de grade în Lunca Dunării.

Pe arii restrânse din a doua parte a zilei, la munte şi în sud-vest, vor apărea averse cu descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar vântul se va intensifica în vest.

Caniculă va fi şi în Capitală, unde temperatura maximă va ajunge la 35 de grade Celsius. Vântul nu va reuşi să răcorească prea mult atmosfera, iar norii aproape că vor lipsi. Presiunea atmosferică rămâne constantă la valori uşor mai scăzute faţă de cele confortabile

Turiştii aflaţi în staţiunile din zona montană au parte de o vreme în general plăcută. Pe spaţii mici, după-amiaza şi seara vor apărea ploi cu tunete şi fulgere. Izolat este posibil să cadă grindină, iar temperaturile nu vor trece de 26 de grade.

În schimb pe litoral, soarele va fi nelipsit întreaga zi. Temperaturile maxime vor creşte până la 32 de grade Celsius, iar apa mării rămâne foarte caldă cu o valoare de 28 de grade. Pe timpul nopţii vântul va prinde tot mai multă putere.

Ultima zi a weekend-ului va aduce tot vreme caniculară în sudul şi estul ţării. Acolo maximele vor ajunge la 36..37 de grade, iar atmosfera va fi sufocantă.

Săptămâna viitoare debutează cu temperaturi aproapiate de normalul perioadei în aproape toată ţara.

Aversele cu descărcări electrice vor fi prezente mai ales pe timpul după-amiezelor în zona montană şi, pe spaţii mai restrânse, în sud-vest şi centru. Vor fi condiţii de grindină, iar vântul va fi mai agitat în sud-est pe parcursul zilei de luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri