Vremea în weekend: temperaturi scăzute și vânt puternic în zonele sudice

Data publicării:
big-cod-galben-de-lapovita-si-zapada
În unele regiuni vor fi ninsori și lapovită

 

În sudul Olteniei, vineri noapte, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în sudul şi în estul Munteniei şi mixte în Dobrogea. Ninsori slabe, izolate vor mai fi în zona montană şi în sudul Moldovei.

Vântul va continua să prezinte intensificări locale în sud şi sud-est, precum şi la munte, cu viteze ce vor depăşi temporar 50...60 km/h.

Temperaturile minime se vor încadra între -9 şi 1 grad.

Sâmbătă, în sudul şi în sud-estul ţării, vremea se va menţine rece şi în general închisă. Îndeosebi în prima parte a zilei, în Oltenia şi Muntenia, în special în partea sudică a acestor regiuni, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar în Dobrogea local vor fi mai ales ploi şi lapoviţă.

Vântul va continua să prezinte intensificări în regiunile sudice, dar cu precădere în sud-est, unde rafalele vor depăşi în timpul zilei 50...55 km/h. În restul teritoriului valorile termice vor fi mai apropiate de cele caracteristice perioadei, cerul va fi variabil, iar fulguieli izolate vor fi posibile în Moldova şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1...2 grade în sudul extrem al Olteniei şi în sud-estul Transilvaniei şi 9...10 grade în Banat şi în Crişana, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre -12 grade.

Citiți și: Codul galben de vreme rea se extinde

În București, la noapte, vremea va fi închisă şi temporar vor cădea precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...55 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Mâine, în Capitală, vremea se va menţine rece şi în general închisă. Se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 45...50 km/h, în special dimineaţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri