Vremea rea face primele victime. Două tinere, între care o gravidă, au murit în ambulanțe

Data publicării:
ambulanta zapada

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a detaliat la Digi24 condițiile în care au murit cele două femei.

În cazul primeia, din județul Vaslui, apelul la 112 a fost primit în jurul prânzului din localitatea Deleni. Femeia era deja inconștientă în momentul apelului. A fost trimisă o ambulanță 4X4, care s-a înzăpezit, însă, în localitatea Bulboacă. În aceste condiții, a fost solicitat sprijin din partea ISU, care a trimis o șenilată. Între timp, primarul localității Deleni a transportat el însuși tânăra până la ambulanța înzăpezită, unde s-a încercat resuscitarea ei. Eforturile au fost zadarnice. Nu se cunoaște cauza pentru care tânăra a intrat în stop cardiorespirator.

În cel de-al doilea caz, este vorba de o gravidă de 36 de ani, din localitatea Ostrov, județul Tulcea. Însărcinată în luna a opta, aceasta a făcut eclampsie ( o complicație gravă a sarcinii, cauzată de tensiunea arterială mare). Din cauza condițiilor meteorologice, a durat până ce ambulanța a reușit să ajungă la ea și tot din această cauză, autoritățile au luat decizia să fie transportată către spitalul din Constanța. Gravida a intrat în stop cardiorespirator în ambulanță, fără a se mai reuși salvarea ei.

Citeşte şi  Ninsori şi viscol în mare parte din ţară. 27 de drumuri naţionale şi A2, pe tronsonul Bucureşti-Fetești, au fost închise

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri