Zborurile din România către Franţa se desfășoară după programul obişnuit

Data publicării:
aeroport

Românii care aveau programate zboruri către Paris nu au renunţat la călătorie, deşi unii recunosc că se tem pentru siguranţa lor.

„După ultimele întâmplări e mai riscat decât până acum. Înainte nu aveam nicio teamă, nicio problemă, acum ne ducem un pic cu atitudinea schimbată”,a spus un român.

„Am sunat, am întrebat dacă se anulează biletele şi au spus că nu”, a spus un alt român.

Franţa este una dintre destinaţiile preferate de români, iar asta se vede şi după numărul de zboruri operate zilnic de către companiile aeriene.

Astăzi sunt programate șapte zboruri către Franța, dar niciuna dintre cele două companii care operează aceste zboruri nu a anunțat că anulează vreo cursă.

Se desfășoară zborurile normal, aeroporturile sunt deschise, circa aeriană și feroviară în Franța e în funcțiune, în schimb se efectuează controale de frontiere la toate frontierele statului. Nivelul de securitate pe aeroport e oricum foarte ridicat și, până în acest moment, nu am primit informații că ar fi ridicat nivelul de alertă”, a declarat Valentin Iordache, director de comunicare al Aeroportului Otopeni.

Reprezentanţii TAROM, una dintre companiile care au programate zboruri către Paris, a anunţat că „nu s-a primit nicio notificare de restricţie de zbor şi se respectă cu stricteţe măsurile de securitate standard. Compania nu a luat măsuri de anulare anticipată a zborurilor către capitala franceză”.

În schimb, Air France le oferă posibilitatea pasagerilor care au bilete către Paris pe 14 şi 15 noiembrie să-şi amâne cursa până cel târziu pe 22 noiembrie, fără costuri suplimentare.

Românii care merg în Franţa sunt sfătuiţi de Ministerul de Externe să aibă la ei atât cărţile de identitate, cât şi paşapoartele. MAE atrage atenţia că, în această ţară, s-a decretat stare de urgenţă, motiv pentru care trebuie să fie foarte atenţi la sfaturile venite din partea autorităţilor şi să evite pe cât posibil orice deplasare.

MAE a anunțat decesul a doi cetățeni români în atacurile de ieri de la Paris. Bilanțul victimelor atentatelor din Paris a fost revizuit. În acest moment sunt 128 de morți și 250 de răniți. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri