Zeci de câini vagabonzi au murit otrăviţi la Moreni

Data publicării:
caini 8

La trei zile după cazul băieţelului de patru ani omorât de câinii fără stăpân din zona parcului Tei din Capitală, zeci de patrupede au fost găsite moarte sau în agonie în Moreni, judeţul Dâmboviţa. Câinii au fost otrăviţi noaptea de persoane rămase neidentificate.

Mai mulţi locatari s-au trezit la prima oră din cauza unor patrupede care agonizau după ce au mâncat mâncare otrăvită. Nu se ştie deocamdată cine ar fi iniţiat uciderea în masă a câinilor. Oamenii se tem acum să îşi lase proprii câinii afară pentru că şi aceştia ar putea mânca produse otrăvite.

Nu este primul incident, spun localnicii: „Aici au fost otrăviri repetate, cred că patru-cinci zile. Mie mi-e frică. Au fost vizaţi câinii care muşcă. (...) Cam aproape în toate zonele şi pe centru au fost câini morţi. Că au fost doi, că au fost trei... au fost mulţi, foarte mulţi de data aceasta.

Moreni a fost de ani de zile scena unor cruzimi fără margini împotriva animalelor fără stăpân. De multe ori, oamenii arată cu degetul către administraţia publică locală. Primarul spune însă că acţionează legal:

Avem doi salariaţi, doi hingheri, care sunt angajaţi la primărie. Aveam nişte dispozitive cu lanţuri pe care le foloseam, îi prindeam, îi deplasam în nişte maşini cu nişte cuşti speciale şi îi duceam la adăpost”, spune Dinu Constantin, edilul oraşului.

În acest moment, adăpostul de animale din Moreni nu mai funcţionează, din lipsă de fonduri.

Anul acesta, 100 de locuitori au ajuns la spital muşcaţi de maidanezi. Cel mai recent caz este al unui bărbat care a dat în judecată administraţia. Primăria este nevoită acum să îi plătească acestuia despăgubiri în valoare de 30.000 de lei.

Atenţie: Imagini cu puternic impact emoţional

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri