Zeci de copaci doborâţi de vânt în Bucureşti

Data publicării:
copac cazut Eroilor, str Elefterie 6 170617

Jumătate de țară e sub cod galben de ploi până la noapte. Deja, vremea rea a făcut pagube în mai multe județe. În Bucureşti, zeci de copaci au fost puşi la pământ de rafalele puternice de vânt. Mai multe autoturisme au fost distruse, iar unul dintre arborii prăbuşiţi a avariat o casă.

În Bucureşti, furtuna a doborât zeci de copaci şi stâlpi şi a smuls ţigle de pe case. Patru autoturisme au fost distruse de crengile căzute. Un tei bătrân s-a prăbuşit peste o casă.

- A fost furtună şi vântul a dat teiul pe casa noastră, a căzut pe casa noastră. Eram la o jumătate de metru de geam. Am crezut că mor, am făcut 100 puls.

- O rafală puternică de vânt a smuls din rădăcini arborele acesta. De mult e semnalată problema arborilor de pe stradă, dar autorităţile nu au întreprins nimic.

- Am auzit o primă crăpătură, copacul s-a sprijit pe stâlpul de tensiune. Timp de o oră nu a ajuns nimeni, după care s-a prăpuşit si stâlpul.

Vremea rea a făcut pagube şi în vestul ţării, chiar dacă vijelia a durat doar câteva minute.

- Am auzit cum s-a rupt copacul, a pornit alarma, m-am uitat pe geam și am văzut că... sunt norocos.

La Oradea, vântul puternic a pus la pământ doi copaci pe malul Crişului. Un telespectator Digi24 ne-a trimis imagini cu urmările furtunii.

Ploaia torenţială a paralizat traficul pe Drumul European 85, principala legătură dintre Muntenia şi Moldova. La limita judeţelor Vrancea şi Buzău apa ajungea până la portiera maşinilor.

Într-un filmuleţ postat pe Internet de un şofer se vede cum maşinile înaintează cu greu pe şoseaua transformată în lac. Pe câteva porţiuni, tot traficul a fost deviat pe doar două benzi. Pompierii au fost nevoiţi să intervenă cu motopompe pentru a putea evacua apa de pe carosabil.

În Olteni, judeţul Prahova, a căzut grindină. În doar câteva minute, iarba a fost acoperită de un strat gros de gheaţă.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri