Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită în mai multe orașe din Transilvania

Data publicării:
ziua maghiarilor de pretutindeni-Mediafax Foto-Vargyasi Levente

Festivităţile sunt în plină desfăşurare acum la Târgu Secuiesc, unde a avut deja loc cel mai spectaculos moment al zilei - parada husarilor călare.

La Cluj-Napoca, ziua a început la ora 11.00, cu un marş al maghiarilor prin centrul oraşului, pe bulevardul 21 Decembrie 1989, până la Biserica "Sfântu Mihail", urmat de depuneri de coroane. La manifestări vor fi prezente oficialităţi locale, dar şi consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos.

Evenimentul central al UDMR va fi organizat în municipiile Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc, unde va merge şi preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. La Sfântu Gheorghe, manifestările vor începe la ora 12.00, cu un marş festiv spre Piaţa Libertăţii, urmat de depuneri de coroane la monumentul eroilor Revoluţiei de la 1848, în Parcul Central şi de un spectacol în Piaţa Libertăţii. La Miercurea Ciuc, de la ora 16.30 este programat un moment comemorativ în Piaţa Cetăţii, iar de la ora 18.00 va avea loc un spectacol de gală la Casa de Cultură din oraş.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este marcată, în fiecare an, în majoritatea localităţilor din Transilvania, fiind comemoraţi eroii din timpul Revoluţiei Ungare de la 1848-1849.

Anul trecut, peste 10.000 de persoane au participat, la Târgu Secuiesc, la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, iar vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a defilat călare alături de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri