Ziua Monarhiei, sărbătorită la Castelul Peleș. Drapelul regal, arborat după 70 de ani

Data publicării:
drapel

La 150 de ani de la venirea în România a lui Carol I, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, Familia Regală a decis să sărbătorească Ziua Monarhiei la Castelul Peleş. Un moment la care Majestatea Sa, Regele Mihai, nu a putut fi prezent datorită stării de sănătate. Custodele Coroanei, Principesa Moștenitoare Margareta, alături de Principele Radu dar și de surorile acesteia, Principesele Elena, Maria și Sofia, participă la acest eveniment.

Pe de altă parte, Arhiducesa Imperiala a Austriei, Maria Magdalena, este singura nepoată a reginei Maria care însoțește Familia Regală.

După aproape 70 de ani drapelul regal a fost înălţat din nou în turnul Castelului, pe imnul Casei Regale. Drapelul nu a mai fost înălțat la Castelul Peleș, din momentul în care Regele Mihai a fost obligat să părăsească țara.

Anul trecut, ziua de 10 mai a fost declarată din nou sărbătoare națională în România, în această zi fiind marcate trei momente istorice, obținerea Independenței față de Turcia, încoronarea primului Rege al României, Carol I, cât și începutul domniei acestuia.

Citiți și:

10 Mai, Ziua Regalității. Sărbătoarea Coroanei române la 150 de ani

Imagini de la ceremonia de Ziua Regalității

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri